Campventure, avontuurlijk kamperen

Past een daktent op mijn auto?

Past een daktent op mijn auto?

Regelmatig krijgen we de vraag of onze daktenten passen op elke auto. Of je nu in een Mercedes, Ford of Volkswagen rijdt, een daktent past op elke auto mits de bijbehorende dakdragers op de dakrails van je auto passen. In dit blog wordt meer verteld over op welke auto’s een daktent past. Wij vertellen je de tips en tricks.

De eerste stap

Voordat je een daktent gaat kopen is het belangrijk dat je de dakbelasting van je auto bepaald. Er zit weinig verschil in het gewicht van een daktent voor 2 personen of 4. Een daktent voor 2 personen weegt +/- 60 kg, terwijl een daktent van 3 personen of meer +/- 70 kg weegt. Na het controleren van jouw dakbelasting kun je en daktent gaan uitzoeken die daar op afgestemd is.

Stap twee voor een daktent

Voor een daktent zijn dakdragers nodig op je auto. Op deze dakdragers wordt de tent gemonteerd en hiervoor zijn dakrails niet perse nodig. Over het algemeen kan een daktent worden gemonteerd op elke auto die is voorzien van een dakdrager. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met de dakbelasting van je auto. Nadat de dakdragers zijn geplaatst, kun je daktent op de dragers leggen en bevestigen.

Daktent voor een kleine auto

De meeste mensen denken dat een daktent alleen is weggelegd voor een grote auto, mar dan heb je het goed mis. Want wil op reis met een Fiat Panda of een Volkswagen Polo? Geen probleem, wij hebben daktenten in verschillende soorten en maten. Zelfs op een mini Cooper kun je een daktent bevestigen mits er dakdragers op geplaatst zijn. Echter is een kleinere personenauto niet altijd de meest handige optie om moeilijke wegen te betreden en ben je dus wel beperkt in bepaalde plekken die je kan bezoeken. Alle kampeervakanties waarbij de afstanden worden afgelegd via de snelweg zijn zeker te doen.

Daktenten voor grote auto’s en busjes

De meeste grotere auto’s zijn zeer geschikt voor een daktent. In het perfecte plaatje is het ook nog een auto die over elk soort terrein kan rijden, de perfecte auto dus. Zit de tent eenmaal op je dak, dan zijn de keuzes van vakantiebestemming zeer breed. Wil je een roadtrip doen door Schotland of juist door Frankrijk? Je kunt zelf bepalen wanneer je weg gaat en wanneer je weer naar huis vertrekt. Je bent niet afhankelijk van een tijd en kan hierdoor zonder stress van je vakantie genieten. Daarnaast is een daktent niet schadelijk voor je auto, omdat er van tevoren is gekeken naar de maximale dakbelasting. Ook laat de daktent geen beschadigingen achter, doordat de tent op de dakdrager is bevestigd en dus geen direct contact maakt met je auto. Heb je een wat hogere auto, zoals een busje? Dan is een daktent nog steeds een oplossing, want door de verstelbare ladder als extra optie kun je gewoon in en uit je daktent klimmen.

Twijfel je of je auto geschikt is voor een daktent? Neem dan contact met ons op of kom langs bij de winkel in Hoogeveen.

Deel

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lees meer

Campventure daktenten nu online bestellen

Campventure gaat online!

Campventure.nl gaat online! Eindelijk is het zo ver! Eindelijk kunnen we onze passie voor avontuurlijk kamperen met jullie delen. Onze eerste daktenten zijn binnen, en

Kamperen met een elektrische auto en daktent

Kamperen met een elektrische auto

Wij zijn echt van het wildkamperen, midden in de natuur weg van alle stress en drukte. De meeste van onze klanten hebben dezelfde voorkeur voor

road trip met een daktent van campventure door Noorwegen

Road trip met een daktent

Wat is er mooier dan de auto in te springen en direct te beginnen aan een nieuw road trip avontuur. Met een daktent wordt dat