Campventure, avontuurlijk kamperen

5 stops in Noorwegen met de daktent

Kamperen met een daktent op je auto? Het wordt steeds populairder. En dat is best wel logisch, want een daktent geeft je de vrijheid en het comfort van een camper, maar dan voor een veel lagere prijs. Je kunt in alle vrijheid wildkamperen door gewoon met je auto naar een afgelegen plek te rijden en daar te genieten van de zonsopkomst met je kopje koffie. Maar waar kun je het beste wildkamperen? Scandinavië! Wij vertellen jou over 5 plekken waar je moet stoppen in Noorwegen voor de mooiste ervaring. 

In Noorwegen is het toegestaan om te wildkamperen. Dit is geregeld in de ‘Allemansrecht’. Hierin staat beschreven dat het land van iedereen is, dus mag iedereen er gebruik van maken. Let wel op: binnen een reservaat of beschermd natuurgebied kunnen de regels net even anders zijn.

Lillehammer

Dit kleine Noorse stadje ligt op zo’n 170 km ten noorden van Oslo. Het kan misschien een belletje bij je laten rinkelen, want in 1994 werden hier de Olympische Winterspelen georganiseerd. Lillehammer ligt aan het meer Mjøsa. Het is het grootste meer van Noorwegen. In de zomer vaart de 130 jaar oude stoomboot DS Skibladner heen en weer over het meer. Het is de ideale manier om helemaal te ontspannen en om te nieten van het uitzicht op de stadjes langs de oever en de omringende bergen. Je kunt rondom het meer dus heerlijk je busje of auto parkeren en je daktent uitklappen.

Leka

Het bewoonde vrij grote eiland Leka ligt halverwege Noorwegen aan de westkant. Leka is doormiddel van een brug verbonden met het eiland Madsøya. Vanaf het vaste land gaat er een ferry naar Leka, maar ook naar Madsøya. Het is een rustig en beschut gelegen eiland wat zich leent voor allerlei activiteiten in de vrije natuur. Je kunt er vissen, naar de wrakken duiken, zeearenden en andere vogels spotten, bergtochten maken en opzoek gaan naar bijzondere gesteenten. Voor de rest is het een heel groen eiland en zijn er voldoende adembenemende plekken waar je je busje of auto neer kunt zetten, je daktent uit te klappen en heerlijk overnachten. 

Lofoten 

De Lofoten is een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Het ligt bijna 2600 km vanaf Utrecht. Als je elke dag flink wat kilometers maakt, kun je er 3 dagen over doen om er te komen. Mocht je dat wat te veel van het goede vinden, kun je er ook langer over doen, want de route er naartoe is ook prachtig. De Lofoten is een paradijs als je van natuur houdt. Er zijn veel mooie stranden en afgelegen baaien om te ontdekken. Ook zijn er tal van prachtige wandelroutes, zowel voor meerdere dagen als dagwandelingen. 

Voss

Ruige, met sneeuw bedekte bergtoppen, snelstromende rivieren en klaterende watervallen maken Voss tot dé plek voor sensatiezoekers. De plaats ligt in Fjord-Noorwegen tussen Bergen, het Sognefjord en het Hardangerfjord. Met al dat natuurgeweld staat Voss bekend als de Noorse hoofdstad van extreme sporten. Je kunt er wildwater-raften, mountainbiken en skydiven in de zomer tot skiën en langlaufen in de wintermaanden. Voss is niet alleen voor de sensatiezoekers, je kunt er namelijk ook heerlijk wandelen door de bergen en bossen en fietsen langs de rivieren en door de dorpjes. Ook hier is genoeg groen en bos te vinden om je auto of busje neer te zetten en je daktent uit te klappen. 

Bergen

Bergen ligt tegen de steile berghellingen aangeplakt. Deze stad die op de oevers van het Byfjord ligt, dankt haar naam aan de zeven bergen die de stad omringen, waarvan Fløyen de bekendste is. Vanwege haar centrale ligging is Bergen vaak het startpunt van een rondreis en toegangspoort tot de Noorse fjorden. Spetterende watervallen, kleurige dorpjes en steile bergwanden die loodrecht uit het water omhoog rijzen. Tijdens een bootexcursie ontdek je de ruige natuur van de Noorse fjorden. Kies bijvoorbeeld voor een drie uur durende cruise naar de Osterfjord of maak een dagtocht naar de Sognefjord naar het dorpje Flåm, waar je de beroemde Flåmtrein kunt nemen; de steilste spoorweg ter wereld! Tussen al deze fjorden zijn er genoeg stranden en baaien die je kunt ontdekken. Zet je auto aan de rand van de baai of je bus gewoon op het strand. Klap je daktent uit, ga er in liggen en geniet vanaf hoogte van de mooie en ruige Noorse natuur.

Deel

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lees meer

Campventure daktenten nu online bestellen

Campventure gaat online!

Campventure.nl gaat online! Eindelijk is het zo ver! Eindelijk kunnen we onze passie voor avontuurlijk kamperen met jullie delen. Onze eerste daktenten zijn binnen, en

Kamperen met een elektrische auto en daktent

Kamperen met een elektrische auto

Wij zijn echt van het wildkamperen, midden in de natuur weg van alle stress en drukte. De meeste van onze klanten hebben dezelfde voorkeur voor

road trip met een daktent van campventure door Noorwegen

Road trip met een daktent

Wat is er mooier dan de auto in te springen en direct te beginnen aan een nieuw road trip avontuur. Met een daktent wordt dat