Één persoons daktent

Heerlijk in de buitenlucht naar de sterren kijken vanaf het dak van je auto? Daar kan natuurlijk niet iedereen over mee praten. Met een éénpersoons daktent van CampVenture kun jij dit gaan ervaren. Je ligt niet meer op een koude, natte of ongelijke ondergrond. 

Waarom een één persoons daktent?

Daktenten kunnen snel en eenvoudig opgezet worden, houden je spullen droog en veilig, en zijn ontworpen om de weer elementen te weerstaan. Met het ingebouwde matras van 6 CM dik, slaap je ’s nachts comfortabel om de volgende dag actief op avontuur te gaan. Het maakt niet uit waar je heen gaat, met een daktent kun je overal naartoe.

Soorten één persoons daktent 

Om in je eentje te gaan kamperen hebben wij verschillende soorten daktenten. Zo hebben we de Daktent Softcover Adventure I 140 in ons assortiment. Deze is ruim, comfortabel en 130cm hoog. Deze daktent past ook op de kleiner auto’s. Zelf gebruiken we deze tent op de aanhangwagens die we ook verhuren. We adviseren om een anticondens mat ónder het matras te leggen, vooral als het wat kouder is ’s nachts. Zo blijft je matras warm en heb je geen condens in de tent. Deze daktent heeft een mooie grijze kleur die past bij elke kampeer uitrusting. De Softcover Adventure I 140 is 70kg en is maximaal belaad-baar tot 250kg. Het tentdoek is van poly-katoen en is 140x240x130cm. 

Een andere tent die geschikt is voor een éénpersoons vakantie is de Softcover Adventure II. Dit is één van de populairste tenten op dit moment. Het matras is 140x240cm en bied ook ruimte voor een partner die mee gaat kamperen. De Adventure II lijkt erg veel op de Adventure I, alleen heeft deze daktent een overdekte ingang, dit heeft de Adventure I niet. Door de ruime afmeting is er genoeg ruimte om ook nog tassen met kleren in de tent te plaatsen. Omdat deze daktent een overdekte ingang heeft, kun je ook altijd droog weer uitstappen en is er een extra plek om in de schaduw te zitten. De Softcover Adventure II 140 is 70kg en is maximaal belaad baar tot 250kg. Het tentdoek is van poly katoen en is 140x240x130cm. Eventuele extra’s bij deze tent zijn een anticondens mat voor onder het matras en een ondertent/omkleedtent. 

Daktent Campventure Softcover Adventure II 140

Voordelen van een één persoons daktent

Daktenten zijn er in verschillende soorten. Een softcover of een hardcover. Een softcover daktent past door hun compacte formaat op bijna elk autodak. Uitgeklapt bieden softcover tenten veel ruimte met een groot bed. Ook kunnen softcover tenten uitgebreid worden met een ondertent, zodat je extra ruimte creëert voor een dichte leefruimte onder de ‘slaapcabine’ of als omkleedruimte.

In tegenstelling tot een soft cover tent geeft een hard cover het gevoel van een echt ‘dak’ boven je hoofd. Onder kampeerliefhebbers is de hard cover erg populair, mede door het snelle opzetten en afbreken van de tent. Dit is namelijk zo gepiept. 

Wil je eerst uitvinden of een daktent wel iets voor jou is? Dan kun je hem ook eerst huren. Neem contact op voor de mogelijkheden.