Campventure, avontuurlijk kamperen

Mooiste 5 bestemmingen voor vakantie met een daktent.

Kamperen in een daktent bovenop je auto? Het wordt steeds populairder. En dat is logisch want een daktent benadert de vrijheid en het gemak van een camper voor een fractie van de prijs. Maar wat zijn nou de mooiste bestemmingen voor een vakantie met daktent. Wij hebben de 5 mooiste bestemmingen voor je op een rijtje gezet. 

Manor Farm, Zwitserland 

Als je van kamperen houdt met de daktent, zit je in Europa wel goed. De eerste bestemming om op vakantie te gaan met een daktent is namelijk in Zwitserland op Manor Farm. Dit is een heerlijk camping als je natuurliefhebber bent. Gezinnen zie je hier minder en dat betekent ook extra rust tijdens je verblijf. Het parkeerterrein ligt aan de Thunersee op een locatie die als prachtig kan worden bestempeld. Interlaken is in de buurt als je een uitje naar de stad wilt doen.

Strasko, Kroatië

Betekent voor jou vakantie dat je op ieder moment de zee kan zien? Deze grote moderne camping ligt aan de Adriatische zee, bijna direct op het strand. Het voordeel aan een daktent is dan ook dat je die kan opbergen en met de auto prachtige tochten kan gaan maken langs de zee. 

Scheldeoord, Zeeland 

Blijf je liever wat in de buurt maar wil je wel graag met je daktent op pad? Dan kan je je in Zeeland altijd vermaken, wandelen, fietsen of natuurlijk toeren met de auto. De prachtige natuur van Zeeland verveeld niet snel!

Krk, Kroatië 

De naam van deze camping is wellicht wat moeilijk uit te spreken, maar daar wen je vanzelf aan als je er eenmaal bent. De camping waar je met je daktent kan staan ligt bij het plaatsje Kvarner in Kroatië. Luxe is het woord dat je in gedachten zal schieten bij deze camping. Er is een supermarkt, een bakker en een groenteboer. 

Village La Brasilla, Frankrijk 

Vanaf Village La Brasilia wandel je in twee minuten naar de middellandse Zee. Het toeristendorpje Canet-en-Roussilion is ook binnen een paar minuten bereikt. Een prachtige omgeving om je daktent te installeren en op pad te gaan om het mooie Frankrijk te ontdekken. 

daktent door kroatie reis

Wildkamperen met je daktent

Ben je meer fan van het echte wildkamperen met je daktent inplaats van op een camping te staan? Dan hebben wij voor jou een rijtje gemaakt met de landen waar je zorgeloos kan wildkamperen met je daktent.

Schotland 

Het land van de highlands, de wilde kusten en de mannen in rokken. Hier mag je de daktent openen op alle plaatsen, behalve in de nature parks.

Finland, Noorwegen & Zweden

Bij ons Scandinavische bovenburen kan je genieten van een prachtige zonsondergang vanuit je daktent op een isolate plek. Wildkamperen mag, maar ook hier gelden voor natuurparken andere regels. Informeer je dus even voor de zekerheid wanneer je twijfelt. Ook gelden soms andere regels voor gemotoriseerde voertuigen dan voor wandelaars met een tentje.

Zwitserland 

Misschien wat onverwacht in het lijstje maar ook in Zwitserland mag je zonder zorgen je daktent openen. Dus de woeste bergen inrijden en genieten van de krachten van de natuur rondom : een aanrader!

Albanië/Roemenië 

Onbekender als toeristische bestemming, maar ongereptheid en prachtige natuur vind je ook hier. En extra plus: je beweegt je vrij en kan wildkamperen waar je maar wil!

daktent op auto

Ontdek onze daktenten

Ben jij meer fan van een van de mooiste daktent campings of ga je toch voor het wildkamperen? Je hebt in vedergeval met een daktent genoeg keuze en vrijheid. Ontdek ons aanbod op deze pagina.

Deel

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lees meer

Campventure daktenten nu online bestellen

Campventure gaat online!

Campventure.nl gaat online! Eindelijk is het zo ver! Eindelijk kunnen we onze passie voor avontuurlijk kamperen met jullie delen. Onze eerste daktenten zijn binnen, en

Kamperen met een elektrische auto en daktent

Kamperen met een elektrische auto

Wij zijn echt van het wildkamperen, midden in de natuur weg van alle stress en drukte. De meeste van onze klanten hebben dezelfde voorkeur voor

road trip met een daktent van campventure door Noorwegen

Road trip met een daktent

Wat is er mooier dan de auto in te springen en direct te beginnen aan een nieuw road trip avontuur. Met een daktent wordt dat