Soft cover daktenten

Wat is er nu heerlijker dan rondtrekken met de auto en na het vinden van de juiste kampeerplek vrijwel direct in je daktent te kunnen kruipen? Met de soft cover (ook wel softshell) tenten van Campventure slaap je binnen 5 tot 10 minuten in een heerlijk groot bed én beschut tegen de regen. Laat het avontuur beginnen! 

De voordelen van soft cover daktenten

Soft cover of softshell tenten zijn erg populaire daktenten voor op auto’s. Dit is natuurlijk niet zo gek. Je slaapt lekker hoog en droog, een daktent is binnen een mum van tijd opgezet en er gaat natuurlijk niets boven slapen in de buitenlucht.

Door hun compacte formaat passen ze ingeklapt op bijna ieder autodak, dakdrager of roofrack. Uitgeklapt bieden soft cover of softshell tenten veel ruimte (in zowel de breedte als hoogte) met een groot bed (soms wel van 230cm!). Ook zijn soft cover of softshell tenten zeer licht in gewicht in vergelijking met andere daktenten; hierdoor bespaar je eenvoudig gewicht, zodat je meer spullen kunt meenemen.

Daarnaast kunnen soft cover of softshell tenten uitgebreid met een ondertent voor extra ruimte. Denk aan extra leefruimte om lekker te slapen, voor het opslaan voor spullen of bijvoorbeeld als omkleedruimte. 

Soft Cover Daktent

Door de wind, door de regen

Een soft cover of shoftshell tent is niet alleen bestand tegen de regen, maar ook tegen harde wind, sneeuw en de zon. Dit betekent dat je een soft cover of softshell tent in alle vier de seizoenen kunt gebruiken! Doordat een daktent wordt gemonteerd op een auto(dak) of aanhanger heeft deze een stabiele basis. Door de stabiele basis is de tent lastig omver te blazen. Let bij harde wind wel goed op de positionering van je auto en/of aanhanger. Het is belangrijk dat de basis en de daktent zo staan dat de wind niet wordt opgevangen, maar ‘gebroken’. 

Natuurlijk is er wel de mogelijkheid dat de tentdoeken gaan wapperen bij zeer harde windstoten. Daarom raden we altijd aan om voor de zekerheid oordopjes mee te nemen en de ritssluitingen vooraf goed vast te maken, zodat deze niet gaan rinkelen. 

In een handomdraai opgezet

Het ideale plekje gevonden en klaar om lekker in je tent te kruipen? Een soft cover of een shoftshell tent heb je binnen een handomdraai opgezet. Maak de transporthoes los en verwijder deze. Schuif vervolgens de telescopische ladder uit en klap de daktent als een soort hefboom open. Zet vervolgens de luifels van de tent uit en het kampeeravontuur kan beginnen.

Een soft cover of een hard cover daktent

Wanneer je een daktent uit wilt kiezen voor je auto én kampeeravontuur dan heb je grofweg de keuze tussen een soft cover of een hard cover tent. Een hard cover tent is veelal geschikt voor mensen die het een fijn gevoel vinden om een ‘dak’ boven hun hoofd te hebben. Hard cover tenten hebben ten opzichte van soft cover of softshell daktenten voor- en nadelen. Ben je benieuwd of een hard cover tent wellicht beter bij jouw wensen past? Lees dan alles over hard cover daktenten hier of bekijk direct onze collectie hier.