Hard cover daktenten

Eindelijk de ideale kampeerplek gevonden en klaar voor een avontuur in de buitenlucht? Met de hard cover daktent of hardshell tenten van Campventure slaap je binnen 1 tot 2 minuten in een heerlijk bed onder een echt dak, beschut tegen weer en wind in de open buitenlucht.

De voordelen van hard cover daktent 

In tegenstelling tot een soft cover daktent geeft een hard cover of een hardshell daktent het gevoel van een echt ‘dak’ boven je hoofd. Door de snelle montage en demontage (vaak slechts in enkele minuten!) zijn hard cover of hardshell daktenten zeer populair onder kampeerliefhebbers. 

Daarnaast is het formaat van een hard cover tent zeer ideaal. Door het formaat van een hard cover daktent steekt deze niet uit over dak van je auto wanneer deze geopend is. Hierdoor kun je zelfs in de stad kamperen! Door het platte gedeelte van het ‘dak’ is het ook mogelijk om platte voorwerpen te vervoeren op het dak van je auto. Denk hierbij aan tafels en stoelen. Daar komt bij dat door het harde gedeelte van de daktent (de zogeheten ‘hardshell’) een hard cover tent meer bescherming biedt tegen externe schade in vergelijking met een soft cover tent. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een botsing. 

Hard cover daktent

Lekker warm en knus

Een hard cover tent is over het algemeen beter geïsoleerd dan een soft cover tent. Dit houdt in dat een hard cover of hardshell tent ook uitermate geschikt is voor kamperen in de winter. Een hard cover of hardshell tent is minder gevoelig voor wind en heeft ook een minder nat oppervlak wanneer het heeft geregend. Dit is bijvoorbeeld handig bij het demonteren en opbergen van de tent. De kans dat het interieur van de daktent nat wordt is een stuk minder vanwege de hoeveelheid minder nat materiaal. Daar komt bij dat de hard cover of hardshell tent eenvoudig afgedroogd kan worden met een handdoek.

Een hard cover of een soft cover tent

Ben je klaar om te genieten van de ultieme vrijheid die een daktent biedt? Dan kun je bij Campventure kiezen voor een hard cover of een soft cover tent. Een hard cover tent is over het algemeen wat prijziger dan een soft cover tent. Hiervoor krijg je wel een gevoel van ‘luxe’ terug, in de vorm van een dak boven je hoofd, betere isolatie en weersbestendigheid. In tegenstelling tot een soft cover tent is de slaapruimte of het algemeen wat kleiner (max. 160cm bij 220cm versus max. 230cm). Daarnaast is een hard cover tent vaak zwaarder dan een soft cover tent. Welke daktent bij jou past is dus volledig afhankelijk van je wensen. Neem gerust contact met ons op om je vrijblijvend te laten adviseren! Ben je benieuwd naar onze collectie soft cover tenten? Bekijk deze dan hier. Ben je benieuwd naar de voordelen van een soft cover tent ten opzichte van een hard cover tent? Daarover lees je alles hier.